IFKloggo1923 bildades IFK Kättbo. Och vad skulle en idrottsklubb som ligger nära Mora-Sälen ägna sig åt och dessutom haft förfäderna Lars och Engelbrekt som åkte efter Gustav Vasa i hans flykt mot Norge? Självklart blev det skidåkning och framför allt i fädernas spår, alltså Vasaloppet.

Idrottsklubben har haft en viktig socialfunktion inom byn. Den har knutit ihop gemenskapen mellan gammal som ung. För medlemmarna anordnas familjedagar/kvällar/helger/festligheter med olika aktiviteter.

Verksamheten har med åren utökats med styrkerum, motionsgymnastik, Ishockeyplan, Tennisplan, vandringsleder där alla kan delta. Deltagandet i fädernas spår har utökats med att klubben även deltar i Vasastafetten. En lagstafett där varje lag innehåller 10 personer som springer varsin sträcka mellan Sälen och Mora.

IFK Kättbo har varje år kunnat anmäla två mixlag och alla deltagare bor eller har anknytning till byn som har ca 100 fast boende. Många traditioner har levt kvar tack vare klubbverksamheten. Framförallt midsommarfirandet som klubben anordnar varje år vid bystugan.

Midsommarafton inleds med traktortåg följt av dans och lekar runt midsommarstången. På midsommardagen anordnas en traditionsenlig tipspromenad. Firandet har utökats med att även innehålla torsdagskvällen före midsommarafton. Då träffas alla uppe på kapellbacken i byn för att binda svansarna till midsommarstången och äta sin picknickkorg, samtidigt som man kan njuta av den hänförande utsikten.

Vi hoppas nu att idrottsklubben har framtiden för sig och att den skall engagera många medlemmar även i fortsättningen.

Bli medlem i IFK Kättbo

Medlemskort kan man köpa hos Karl-Erik Gustavsson eller av Maria Jannisa.
Man kan även sätta in 50 kr på Pg:340311-0
(ange Namn & ålder)
Nu kan du även Swisha betalningen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

För frågor om idrottsföreningen eller medlemskap kontakta:

Karl-Erik Gustavsson
Tel: 0250 – 60020 Email:karl-erik.gustavsson@telia.com
Eller kan du använda fomuläret här Länk