Bygdegarden_sommar20001Siknäs bygdegård
Ägs sedan 1982 av besparingsskogarna i Skifteslagen för Finngruvan, Landbobyn och Gävunda. Administrationen av Bygdegården görs av en styrelse som utses av besparingsskogarna, två representanter från varje Skifteslag. Styrelsen består fn av Kjell-Åke Nilsson ordf , Elisabeth Klasa Isaksson kassör, Bengt Lisell, Mikael Lind, Irene Runnqvist och Anita Eriksson.
Bokning av lokalen och vaktmästare Catrin Engberg  Nilsson.
Mobil 070-236 13 35   email. margareta594@live.com
Mobil 073-788 36 46 Kjell-Åke Nilsson

 

 

 

Bygdegarden_innekök20003Byggnadsår, och ombyggnader
Huset byggdes 1924 av Landbobyns Blåbandsförening. Föreningen bekostade bygget genom frivilliga insatser, avgifter, och insamlingar. Den 28 december 1924 skedde invigningen. Vid det tillfället bestod lokalen av den stora salen, en mindre sal och ett litet kök. 1939 byggdes scenen och 1974 hall och toaletter. Handikappramp byggdes 2006. På rampen går att åka med motordriven rullstol.

2003 erhölls bidrag från Boverket och Mora kommun för ombyggnad av lokalen. Ett förrådsutrymme byggdes i anslutning till stora salen. Köket gjordes betydligt större genom att utrymmet från det s k läkarrummet togs i anspråk. En köksö placerades i mitten av köket och runt om den två spisar, kyl och frys, diskbänk och diskmaskin m m. Köket har nu den högsta standard och är mycket praktiskt utformat.
I skåpen finns tallrikar, assietter, glas, bestick m m för uppdukning till 100-talet personer.

Scen En scen finns som kan användas för framträdanden. Ett podie som är c:a 25 cm högt som lämpligen kan placeras framför scenen om man vill uppträda och ha närkontakt med publiken. Högtalaranläggning med fast och sladdlös mikrofon finns och även hörslinga.här

Aktiviteter Många aktiviteter Under åren har bedrivits många aktiviteter i lokalen. Fram till det att Siknäs Kyrka blev färdig, 1939, användes lokalen till kyrka.Teater, bio, föreläsningar, frågesport, studiecirklar, fester av olika slag. 1960 beslutades att även dans skulle få förekomma i lokalen om så önskades.Bygdegården är medlem Dalarnas Bygdegårdsdistrikt och Riksförbundet för Bygdegårdar.Bygdegården utsågs 2005 till Årets Bygdegård i Dalarna av Dalarnas Bygdegårdsdistrikt.Miljön Styrelsen för Bygdegården har beslutat att välja miljövänliga varor i verksamheten och till sina sammankomster. Styrelsen vill naturligtvis att de som hyr lokalen skall ha detta i åtanke.

Elljusspår Intill Bygdegården har Gävunda Sportklubb ett elljusspår på c:a 2 km. Under sommartid är spåret lämpligt för löpning/promenader och vintertid skidåkning. I samband med sådana aktiviteter finns möjlighet att duscha i Bygdegården.

Hyra I stora salen får 100-talet personer plats med stolar uppradade som vid bioförevisning.I lilla salen 15-20 personer. Vid dukade bord får ca 90 personer plats. Att hyra hela bygdegården kostar 700:-. Att hyra enbart lilla salen kostar 100:-, om man önskar använda köket för mer än kaffekokning tillkommer 200:-. Att använda duschen vid enstaka tillfällen kostar 20:- per gång och person. Önskar du hyra lokalen skall du kontakta Catrin 070-236 13 35 eller Kjell-Åke 073-788 36 46